Aktiviteter i lokallaget

Basseng - Alle tirsdager 19.00-20.00

Vi har fortsatt time i varmebassenget hver tirsdag fra kl 19.00 - 20.00.  Barn må være over 10 år og svømmedyktig for å gå i bassenget alene. Pris for medlemmer:  kr. 30,- for voksne og kr. 20,- for barn. Eventuelle "ikke medlemmer" må betale etter satsene til Alta Helsebad.  Les mer

Kontaktperson : Lillian, 48 24 24 64  

 

For tredje året på rad blir det fottur fra Gargia til Sautso. Nærmere annonsering av turen vil komme i Altaposten.

 

Kontaktperson : Nelly Halvorsen 91 72 66 28

 

Aktiviteter som har vært  gjennomført :

 

 

 

Utsatt pga streng kulde. Ny dato kommer

Alta ski- og alpinsenter 27.februar 2010 Kl 11:00-16:00. Vi serverer bålkaffe og pølser og varm saft også til de som tar turen bare for å være ute. Ta med varme klær og sitteunderlag. Da vi ikke har anledning til å ha tilsyn med barna, må foresatte være med. I tillegg til kjøring (ski/brett) vil også barnebakken være åpen. Leie av utstyr må evt. dekkes av den enkelte. Vi håper at vi kan gi gratis skipass, som i fjor, til våre medlemmer. Men, ut fra påmeldingen må vi vurdere om vi evt må ta en liten egenandel. Værforbehold.

Påmelding til Nelly 917 26 628/e-post post@naaf-alta.no 

 
Solfest/ 2010

Ble avlyst på grunn av liten påmelding.

Den tradisjonelle solfesten/karnevalet, for våre yngste medlemmer, var planlagt mandag 1.mars 2010 kl 18:00 - 19:30 på Kaiskuru Nærmiljøsenter.

 

 

 

Etter den vellykkede turen i fjor, hadde vi bestemt å gå til Sautso i år også.  Fysioterapeut Bjørg Lene Sønvisen ved Fysilalsk Terapi stilte villig opp som guide i tillegg til fysioterapeut. Turen var gratis og var åpen for alle.

Turen startet fra Gargia fjellstua kl 10.00 og øverst i lia  kl. 11.00, Det var 28 som ble med på turen hvorav de fleste var medlemmer. Den yngste var 2 år og den eldste 72 år. Turen tok ca 6 timer og da hadde vi tilbakelagt 14 km, hver hvilte så mange ganger de hadde behov for.  Ved den siste bekken før vi gikk ned til utkikspunktet (ca. 200m) ble Solgunn og Nelly igjen og laget bål. Vi hadde en 4 liters turkjele som vi kokte kaffe i til hele gjengen. Så da de kom tilbake hadde vi nykokt bålkaffe, kjeks og sjokolade som alle kunne forsyne seg med. Alle hadde med seg matpakke og syntes det var trivelig med felles pause før vi startet tilbake.Vi var litt uheldig med været, da det begynte å regne like før vi skulle gå tilbake.

Vi hadde bestilt middag på Gargia fjellstue til vi kom tilbake, dette hadde vi påmelding på. Det ble servert finnebiff og kaffe. Det var en fin avslutning på en flott tur. Vi hadde også fått laget 15 kopper med bilde av Sautso, sett fra utkiksposten. Disse kunne  kjøpes for kr. 110,- pr. stk., nesten alle koppene ble solgt.

 

Høstens vakreste eventyr Fottur fra Gargia til  Sautso

Søndag 30 August 09 

Solfest/
             2009

Solfesten 2009 var onsdag 4.mars kl 18-20 på Kaiskuru Nærmiljøsenter.

 

Aktivitetsdag i Alta ski- og alpinsenter onsdag ettermiddag/kveld 18.mars. Gratis skipass for medlemmer av Alta Astma- og Allergiforening. Vi hadde planlagt et lynkurs i slalomkjøring ved instruktør, men det var for liten interessse og påmeldingene kom for sent til at vi leide instruktør i år. Det ble servert pølser og karbonader, saft, bålkaffe og allergifri sjokoladekake.

Etter en svært snøfattig vinter kom snøen akkurat denne dagen! Til tross for tette snøbyger møtte det opp 20 spreke medlemmer mellom 2 og 60 år. Et hyggelig arrangement som vi kanskje bør gjøre til en årlig happening?
 

 
 
Eksemkurs med hudlegeKloresirkel Eksemkurs 1.oktober 2008 kl. 18.00-20.00 Alta Helsesenter

Kursholdere var barnelege og sykepleier fra Barneavdelingen ved Hammerfest Sykehus.  

Det var 15 påmeldte.

 

"Høstens vakreste eventyr"

Fottur med guide fra Gargia til Sautso
søndag 24.august 2008 kl 10-18.

En spennende fottur i vakker natur. 
Oppstart øverst i Gargialia kl 11.

Les om turen

Verdens Astmadag - 6.mai

 

Verdens Tobakksfrie dag 30.mai

 

 

Solfest/
             2008

 

 

Solfesten/karnevalet i 2008 ble avholdt på Kaiskuru Nærmiljøsenter onsdag 12. mars 2008 kl 18.00 - 20.00. Det møtte frem 20 barn og 15 voksne. Den yngste deltakeren (en liten rosa kanin) var et halvt år og de eldste barna var 12-13. De største jentene arrangerte bowlingkonkurranse, hvor de andre deltok med stor konkurranseånd. De avsluttet med premiering. Tradisjonen tro var det lotteri med smålodd i alle regnbuens farger. Selv de minste cowboy- og spidermennene fulgte interessert med på bordet om de fant de riktige bokstav-/tallkombinasjonene. Det ble servert frukt, pølser og allergivennlige kaker. 

”Kokkekamp for barn og unge” onsdag 21.11.2007

2 unge medlemmer, som har levd med matallergi i 12 og 14 år sto for planlegginga. De kom frem til at hvert lag skulle få utdelt en pose med ”eksklusive” ingredienser. Et lag kunne for eksempel få kyllingfilet, frosne bær og vaniljesaus, mens et annet kunne få finnebiff, squash og muffinsformer. I tillegg skulle det være tilgjengelig tørrvarer, krydder, rismelk, grønnsaker m.m. som de fritt kunne benytte. Oppgaven skulle være å tilberede en hovedrett og en dessert ut fra det de fikk i posen på en bestemt tid. Det skulle være allergioppskrifter/bøker tilgjengelig for de som trengte det, ellers var det lov å eksperimentere. Det skulle være en jury som ut fra bestemte kriterier sto for premieringa.Det ble handlet inn ingredienser/premier. Vi fikk leie skolekjøkkenet på Alta Kristne Grunnskole, som hadde 3 store, gode ”stasjoner” og et langbord.

7 barn (10-15 år) og 3 voksne møttes kl 16:30 til gjennomgang av regler og inndeling i lag ved loddtrekning. Vi lagde fruktfat ved start siden ikke alle hadde spist middag. Lagene gikk raskt i gang med matlagingen. Det var imponerende å se hvor godt alle 3 lagene samarbeidet, til tross for at ikke alle kjente hverandre fra før.  Det ble laget nydelige retter og desserter som alle fikk smake på etter at dommerne hadde fått sitt servert på lekre fat. Nelly og Oskar var dommere. De var ikke tilstede under matlagingen og viste derfor ikke hvilke lag som hadde laget maten. Vi vurderte underveis allergivennlighet, samarbeid og hygiene. Disse kriteriene jobbet dommerne ut fra: Smak, Lukt, Hygiene, Allergivennlig, Utseende på maten, Godt stekt/kokt (ikke rå), Samarbeid

 Lagene ba om ekstra tid, så kampen ble unnagjort på 1,5 t. Deltagerne var ikke glad for at dommerne prøvde seg med at alle fortjente 1.plassen. Her var alle kampklare og sikre på en seier!

Lokalet var ryddet kl 20:30.

Informasjonsstand på Parksentret lørdagene 17.11 og 24.11
kl.11-14
 

SAMLINGEN ER FOR DEG/DERE SOM:

  • har eller er søsken til barn /ungdom med astma, allergi eller eksem
  • har astma, allergi eller eksem
  • ønsker å lære mer, eller friske opp gammel lærdom
  • ønsker å møte andre i samme situasjon som kanskje har samme eller andre erfaringer enn deg/dere
 
Ny Astmaskole i Alta på Alta Helsesenter 10. og 11. april 2007 i samarbeid med  barneavd. ved Hammerfest Sykehus.
 
     Solfest/
             2007

  
Solfesten/karnevalet på Kaiskuru Nærmiljøsenter Onsdag 7. mars 2007 kl 18.00 - 20.00 hadde god oppslutning. Det møtte frem 20 sjørøvere, cowboyer, prinsesser, dinosaurer og andre superhelter sammen med ca 10 voksne.

Det ble servert frukt, kaker, solboller, pølser, kaffe og brus og vi hadde det tradisjonelle lotteriet. De eldste barna hadde planlagt bowlingkonkurranse med vannfylte brusflasker og gjennomførte dette for store og små. Det var populært.

startside

Informativt møte om trygderettigheter. Vi hadde  personell fra Trygdekontoret som orienterte om hvilke rettigheter og ytelser som eksisterer ved kronisk syke barn og andre nære pårørendes sykdom.

Onsdag 11.oktober kl 19:00 på Vertshuset i Bossekop.

image 3963 kb
 

 

Ikke gjennomført. Ble avlyst pga manglende påmelding.

Fylkeslaget planlegger en felles Saariselke tur for hele Finnmark 27.10-29.10.

Om vi i Alta setter opp buss avgjøres av interessen. Ta kontakt med Nelly Halvorsen på tlf 91726628 om du er interessert.

Valle Marina /Det norske Helsesenteret på Grand Canaria. Valle Marina ligger på sydspissen av Gran Canaria og er den delen av Det norske Helsesenter som eies og drives av Norges Astma- og Allergiforbund. Klimaet er spesielt gunstig for mennesker med lunge-, hud og allergiproblemer. 

Sydentur – Det norske Helsesenteret/Valle Marina - Juni 2006

Det var 33 personer fordelt på 11 familier med til Valle Marina fra Alta den 26.juni -12.juli 2006. Deltagerne ga uttrykk for at det hadde vært en vellykket tur. Av fellesarrangementer hadde vi en tur til badelandet Aqualand og en Paella aften på Valle Marina. 

     Solfest/
             DISKOTEK 2006

 

   

Solfest karneval/diskotek !!
På juniorklubben, Rådhuset nede v/Brannstasjonen
Onsdag 1. mars 2006 kl 18.00 - 20.00

Det var 35 fremmøtte. 21 barn. Alt vi serverte  var uten egg, melk og  nøtter. Dans og konkurranser for barna. Både store og små deltok med iver i Limbodans. Det var loddsalg og massevis av premier. Det vanket trøstepremier til de som ikke hadde flaks ved trekningen.

 

Astmaskole for foreldre og barn i Alta
16.-17.feb 2006

Barneavdelingen, Hammerfest sykehus, inviterte barn med astma og deres foreldre til astmaskole på spesialistlegesentret i Alta torsdag 16.februar-fredag 17.februar 2006.

Alle fikk en konsultasjonstime hos lege. Det ble gitt undervisning om astma-, inhalasjonsteknikk, sanering og trygderettigheter. Det var fysisk aktivitet med fysioterapaut.

Ved fulltegning ville de som ikke kom med bli prioritert ved neste astmaskole, som kan bli allerede høsten 2006 i Alta.

Eksem-/smørekurs for barn/ungdom var avholdt 12.januar 2006 på Alta Helsesenter (18.30-21)

Foredrag om hud og atopisk eksem ved  hudlege Thomas Schopf fra UNN i Tromsø. Kurset var i første rekke rettet mot barn og unge, og Schopf  forklarte om ulike sider ved eksemplager gjennom ord og bilder svært godt tilpasset både unge og voksne. 

Han orientert også om et interessant forskningsprosjekt de var i gang med på UNN som skulle utprøve eksemveiledning via Internett.  Ved hjelp av internett og digitalkamera skulle pasienter kunne få hjelp og veiledning til eksembehandling på en usedvanlig enkel, og tidsbesparende måte.  Prosjektet hadde behov for flere barn i alderen 6 mnd - 12 år. Ta kontakt med UNN, Tromsø dersom du og ditt barn kan tenke seg å delta i dette forskningsprosjektet!
Les mer

Allergikonsulent og barnesykepleier Vera Igeland gjennomgikk og demonstrerte  praktisk eksembehandling. Hun viste blant annet bruk av våtbandasje (wet wrap), som var ukjent, men interessant, for flere av de fremmøtte.  

Fra kjøkkenet på Helsesenteret hadde vi fått bestilt nydelig allergivennlig bakst (minus egg, melk og nøtter), frukt, saft og kaffe. Det var ca.25 fremmøtte.

Solfest/ 2005 Tradisjonen tro ble det solfest/karneval også i år; 9. mars 2005. I år, som i fjor, ble festen avholdt i kafeen i Finnmarkshallen. I år var det 35 deltagere, hvorav 20 barn.

Alta Astma- og Allergiforening har de siste fire årene erstattet den tidligere så velkjente julefesten med en solfest/karneval i februar/mars. Dette skyldes først og fremst at barnefamilier oftest har det svært hektisk med diverse avslutninger i desember måned. Når sola kommer tilbake - følger gjerne også lysten til å delta på det som skjer...  Vi ønsker å kunne fortsette denne aktiviteten, da vi vet at mange barn ser frem til denne dagen.

 

 

Aksjon "salg landslotteri"     -   Mai 2005

Det var ca. 20 loddselgere i sving og salget gikk kjempeflott! Tirsdag den 31.mai møttes 17 barn og 11 voksne  på Alten PP for pizza og brus. På forespørsel kunne Alten PP levere garantert melkefri pizza som også smakte godt. 
 

 

Medlemstur til Saariselkä

Sist høst (2004) hadde vi nok en fin tur til Saariselkä i Finland. I år (høsten 2005) ble turen lagt "på is" i avvente av at Fylkeslaget skulle arrangere en tur, tiltenkt også våre medlemmer. Denne turen ble det desverre ikke noe av. Ettersom vi jobber med en planlagt sydentur (Valle Marina 2006) har vi desverre ikke hatt kapasitet til å tilby medlemstur til Saariselkä i år. Vi beklager dette.